Příběh z podkrkonošské vesnice Rudník, který začal v roce 1999.
Manželé Boháčovi, oba učitelé a dlouholetí včelaři, se rozhodli uplatnit své zkušenosti s domácí výrobou medoviny v podnikání. Společně s dcerou Petrou a zetěm Pavlem Cermanem zakoupili výrobní prostory a po jejich nezbytných úpravách začali vařit první litry Krkonošské medoviny. Apicor chce připomenout původní kvalitní české likéry, které v minulosti nechyběly v žádné hospodě a které by i dnes mohly oživit strnulé nápojáky našich restaurací. Při výrobě jsou používány pouze suroviny na přírodní bázi. V roce 2011 byla rozšířena výroba o tradiční likéry, Kontušovku, Višňovku, Višňovku chilli, Hruškovku, Ořechovku a Kmínku.
Vysoké kvality medoviny je docíleno dodržováním tradičního výrobního postupu, tj. vařením medoviny a jejím následným dlouhodobým zráním. Při výrobě se používá zásadně český med a nejsou používány chemické konzervační prostředky. Názvem a symboly propaguje Apicor region Krkonoše.